Sriti Wedi Rabi

Posted on

Sriti kate rabi. Tapi mbakyu-mbakyune medheni, jare malam pertama engko larane setengah mati. Sangking wedhine, Sriti sampek bingung.
Ibuk-ne eruh Sriti ketok membik-membik, takon “Opo-o, Ti, awakmu kok ketok-e sedih. Wong mene katene rabi kok malah sluntrut ngono’
‘Iku lho mak, jarene ning-ning, nek pas malam pertama iku jare larane setengah mati. Aku wedi, mak’
‘Gak, ndhuk. Gak lara, kok. Tambah enak. Rodok keri-keri thithik, tapi enco’
‘Tapi mak….’
‘Wis talah, gak usah wedi. Ngene ae, ndhuk. Mak talah sing engko nunggok-i ndik cidek lawang. Nek ko-en ngrasakno lara, ngrintih-o, ibuk…. ibuk…. ibuk…’
‘Lha nek enak, mak ?’
‘Ko-en nyanyio Halo-halo-Bandung, sing semangat’
Gak suwe, mari mantenan, Sriti mlebu kamar karo bojone. Mari dulit-dulitan pipi, terus tekan lambe, mudhun maneh ngumek pentil, gak suwe arek loro iku udo kabeh. Lha ola opo maneh nek gak terus main.
Emak-e bingung ngrungokno ndik cidek lawang, yok opo sidane arek loro iki. Enak, tah lara.
Gak suwe mak-e Sriti krungu Sriti nyanyi, banter, kathik bersemangat. ‘Ibuk…ibuk…ibuk. Ibuk..ibuk..ibuk..ibuk’ kalimate ngono, lagune halo-halo-bandung. Lha yok opo, ya enak, ya lara.

Humor lainnya