Kontes Dowo-Dowoan Gandul

Posted on

Ngguk Hotel Westin jalan Embong Malang dianakno kontes dowo-dowoan peli. Akeh sing melok. Mat Pithi, arek Suroboyo, gak gelem kalah, jugak melok.
Peserta nomer 1, saka India. Munggah nok panggung, bungkak-bungkuk, ngekek-i hormat. Gak suwe klambine dibukak kancinge bagian ndukur. Ampun, pucuk-e peli ketok mecungul ngguk cidek-e kerah.
Plok…plok…plok…
Suit…suit…suit…
Wah, iki bek-e juarane !
Peserta nomer loro metu, soko Arab. Munggah panggung, bungkak-bungkuk,
hormat nang penonton. Pira dawane peline?
Klambine dibukak.
Ampun, peline digubetno ngguk awake, muter-muter koyok stagen !
wah….
Plok…plok…plok…
Suit…suit…suit…
Iki bek-e juarane !
Mat Pithi, arek Suroboyo kebagian nomer buncit. Munggah nok panggung, bungkak-bungkuk, ngekek-i hormat. Mari ngono klambine dibukak. Lho gak ketok opo-opo ? Endi peline sing jare dowo? Wah kalah iki !
Gak untara suwe, bek-e sak menit, dadak Mat Pithi nggeblak, semaput.
Wah…
Gempar..
Onok opo ! Onok opo !
Tibak-e, peline kelindes sepur ngguk stasiun Gubeng !
Gak macet tah sing jenenge Embong Malang iku ? Terus Gubernur nek katene nang Grahadi, lak ketok peline Mat Pithi tloloran?

Humor lainnya