Mat Pithi pancen bethike gak ketulungan. Masih bapakne kaji, Mo-Limo wis dilakoni. Korak, balon, germo, tukang parkir sak Kermil kenal kabe karo arek Dinoyo Gang Limo iki. Tapi sejak Suharto ngelundung, kelakoane rodok apik. Mat Pithi gak tau ugal-ugalan maneh. Lek ditakoni koncone, “Mat raimu sik mbalonan?”. “Mathek ketubruk montor,

Klowor, anak-e Mat Pithi, nyidek-i embok-e, ning Saropah. Mbarek nyidek mau arek iki ngomong, “mak, onok arek wedhok susune guedi nemen mak”. Ning Saropah nuturi anak-e, “Ojok cidek-cidek arek wedok sing susune gedi, cung. Arek wedok koyok iku mono pikirane gak onok liya kecuali perkoro susune thok. Arek wedok sing

Mat Pithi, arek Suroboyo, manten anyar. Sing wedhok jenenge Saropah, arek Maspati, mBubutan kono. Arek loro iki pancen cocok, wis tah. Gak kenek-an. Podho ndableg-e, jugak podho kosrone. Gak oleh ketok nganggur. Kejawil thithik ngono ae wis nggeblag, cucul klambi. Biasa, ya terus main. Gak Mat Pithi, yo gak ning

Mat Pithi ambek bojone moro nang nggone dukun sing kondang sektine, njaluk sarat supoyo biso cepet sugih. Karo dukune Mat Pithi diwehi kerikil cacahe telu, jare pak dukun “Mengko yen wis tekan ngomah, opo penjalukmu sambi mbanting kerikil kuwi bakal dikabulno”. Tekan ngomah Mat Pithi njupuk kerikil siji, sambi siap

Mat Pithi, arek Suroboyo iku pancen mbethik mulai cilik. Dadi nek sak iki sabane nggone ‘Pusat Perdagangan Barang Empuk dan enak’ iku yo wis gak aneh maneh. Cilik-e mbiyen tau ngintip manten anyar sing kamare saka gedheg. pas ngintip wong main mau onok sing eruh, ya mantene iku dewe. Gedheg-e

Mat Pithi arek mbethik, hobine nontok bioskop. Paling seneng filem India. Pokok bioskop Golden Gate cidek jembatan Pethekan, main filem India, gak kathik akeh pikiran, masiyo duwik bayaran sekolah yo digawe. Tapi sak iki Mat Pithi kepothokan. Lha yok opo, wong duwik sing kate digawe nontok bioskop iku katene digawe